Aktívan kezdte az évet a használtautó-piac

Élénk forgalommal kezdte az idei évet a használtautó-piac: a DataHouse frissen közzétett előzetes adatai szerint januárban közel 69 ezer személygépkocsi cserélt gazdát, ami 3,7 százalékkal haladta meg a tavalyi hasonló időszak volumenét.

„A 2022 utolsó 3-4 hónapját jellemző kisebb visszaesést követően ismét erősödik a használtautópiac forgalma, ami fontos jele lehet annak, hogy a vásárlók körében lassan múlóban van a rezsiköltségek és az infláció által keltett bizonytalanság– magyarázza Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója. – A pozitívabb hangulat a következő hónapokban is folytatódhat, amit tovább erősíthet az újautó-piac fokozatos normalizálódása is. A vásárlók itt már újra nagyobb készletekkel és rövidebb várólistákkal találkozhatnak, miközben a cégek is elkezdik bepótolni tavaly elmaradt flottacseréiket. Mindez a lecserélt autók révén élénkítheti a használtautó-piacot is.”

Az év egészét tekintve a JóAutók.hu arra számít, hogy 2023-ban a belföldi használt személygépkocsik piacának forgalma kevéssel a tavaly beállított 829 ezres csúcs felett alakul majd.

A hazai használtautó-piac két legnépszerűbb modellje továbbra is az Opel Astra és a Suzuki Swift: csaknem minden tizedik adás-vétel tárgya egyike e két modellnek. A TOP10-ben az alsóközépkategória legnépszerűbb modelljei az Opel Astrát követően a Ford Focus és a Volkswagen Golf. A kisautók listáján a Suzuki Swiftet az Opel Corsa és a Volkswagen Polo követi. A leggyakoribb tíz modell között a felsőközépkategória a Volkswagen Passattal, a BMW 3-as szériával, és a Skoda Octaviával képviselteti magát, a nagy autók kategóriájából egyedül a BMW 5-ös szériája került ebbe a körbe.

Háttér-információ:

A 2017 májusában indult JóAutók.hu Magyarország első ellenőrzött használtautó piactere. Az oldal célja, hogy a tisztességesen működő kereskedők kínálatát összekapcsolja azokkal a biztonságorientált vásárlókkal, akik szeretnék elkerülni a használtautó-vásárlás során felmerülő buktatókat.

A JóAutók.hu kínálatában szereplő valamennyi autó dokumentumai ellenőrzésen esnek át, emellett az oldalon azok a hirdetések kapnak kiemelt pozíciót, melyekhez megfelelő mennyiségű dokumentáció áll rendelkezésre. Az oldalon minden kereskedő csak előszűrést követően jelenhet meg, amely a céges és szakmai háttér mellett az autóállomány minőségére, valamint a vásárlói visszajelzésekre is kiterjed.

Ajánlott cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Iratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le legfrissebb híreinkről vagy éppen eseményeinkről. A hírlevélről később bármikor leiratkozhat.