Elképesztő, milyen autó kollekciója van Ralph Laurennek

Ralph Lauren autó kollekciója

Ralph Laurent valószínűleg mindenki divatmárkájáról ismeri, hiszen kiváló divat-, és üzleti érzékének köszönhetően ő az egyik legnagyobb világmárka tulajdonosa. Saját divatkollekcióját 1967-ben indította útjára. De hogy ne csak a divat iránti hűségéről és rajongásáról ejtsünk szót, talán nem is gondolnánk, Lauren micsoda autó kollekciót tudhat magáénak.

Összegyűjtött és megvásárolt autói egyedi stílust képviselnek, áruk összesen pedig kb. 350 millió dollárra tehető. 

A 100 milliárd forint értékű autógyűjtemény egy New York-i garázsban pihen; a kocsik között a világ legdrágább darabjai találhatók meg.

A közel 70 kocsiból álló kollekció alapdarabjai olasz sportkocsik, hiszen Lauren kedvencei az itáliai különlegességek.

A múzeuminak is mondható gyűjteményben olyan autók kaptak helyet, mint például a McLaren F1, a Lamborghini Reventón, a Ferrari 250 GTO, vagy a Porsche 550 Spyder, de egyik legékesebb és drágább darabja kétségkívül az 1938-as Bugatti 57S Atlantic. 

A különleges autókiadás sajátossága, hogy a világon összesen négy darabot gyártottak le belőle. A látványos formák hosszú motorháztetőjében, hátrakarolt kabinjában, és különleges íves hátuljában rejlenek. 

Az összesen négy példányban elkészített autóból az utókor számára három maradt fenn, melyből az egyik 1988 óta képezi Ralph Lauren tulajdonát.

A sportos, ám mégis elegáns autó eredetileg egy brit tulajdonosé volt, mielőtt a divat mágnáshoz került.

A veterán fekete Atlantic akár 200 km/h sebességre is fel tud gyorsulni. Alumínium karosszériával rendelkezik, melyet kézzel formáltak. 

A képen autó, beltéri látható

Automatikusan generált leírás

A 40 millió dolláros kocsi díjat is nyert a Comói-tó partján minden évben megrendezett Concorso d’Eleganza Villa d’Este autó szépségversenyen, ahol a történelmi autók kategóriájában remekelt. 

Ralph Lauren annyira szereti méregdrága különleges autóját, hogy egy általa ihletett órakollekció alapjaként is felhasználta; a kollekció egyes részletei ugyanis a Bugatti részletgazdag kialakítását és kinézetét tükrözik.

Kép forrása: GQ

Ajánlott cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Iratkozzon fel hírlevelünkre és ne maradjon le legfrissebb híreinkről vagy éppen eseményeinkről. A hírlevélről később bármikor leiratkozhat.